Naslovnica CRNA KRONIKA U tijeku potraga za zrakoplovom koji se srušio na području Like

U tijeku potraga za zrakoplovom koji se srušio na području Like

Podijeli objavu

Nestao je zrakoplov tipa Cessna koji je u nedjelju poletio iz Splita, a kretao se prema Njemačkoj te su na koordinate nestanka upućeni članovi HGSS-a s dronom i policija.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom zrakoplovu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj. Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio Operativno-komunikacijski centar MUP-a te HGSS.

Nestala Cessna registracijskih oznaka D-EGLF u vlasništvu je Air Sports Cluba Bayer Leverkusen e.V. koji ima sjedište u Zračnoj luci Kurtekotten u Leverkusen. Na svojim web-stranicama u tom klubu navode da imaju 60-godišnju povijest letenja. Navode između ostalim i da je uz pilote jedrilica, odjel za motorno letenje najveći odjel zračnih sportova kluba. Gotovo 100 aktivnih članova provede više od 1000 sati godišnje u šest zrakoplova u vlasništvu kluba.

U Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe za Večernji List potvrdili su da su u Cesni kojoj se izgubio trag bila tri putnika i pilot, ukupno četiri osobe. Avion je bio na putu iz Splita u Njemačku kada mu se oko 11, 30 sati izgubio trag. Neslužbeno doznajemo da je Hrvatska kontrola leta netom prije nestanka zaprimila poziv pilota koji je javio kako imaju određene poteškoće.

Podijeli objavu