Naslovnica PROMO Pripremite automobil za ljetne vrućine: Napunite i servisirajte klima uređaj u Auto...

Pripremite automobil za ljetne vrućine: Napunite i servisirajte klima uređaj u Auto servisu Selak

Podijeli objavu

Postaje sve vruće i vruće vani i izgleda kao da je pravo vrijeme za Vaš godišnji pregled klimatizacijskog sustava. Jedna od najvažnijih stvari koju treba napraviti kako bi Vaš auto bio spreman za vrućine je provjera i punjenje klimatizacijskog sustava.

Klimatizacijski sustav je u modernim automobilima standardna oprema, te ga je potrebno održavati. Ako, želite biti sigurni da je zrak u vašem automobilu čist, morate dobro paziti i održavati klimatizacijski, ali i ventilacijski sustav. Jedan od najčešćih uzroka kvarova klimatizacijskog sustava je korozija, koja stvara pukotine na cijevima i hladnjaku klimatizacijskog sustava. One mogu smanjiti učinkovitost sustava i dovesti do ozbiljnih kvarova.

Rashladni agens koji je potreban za pravilno funkcioniranje klimatizacijskog sustava, ali ima i drugu važnu funkciju, naime podmazuje i brtvi komponente klimatizacijskog sustava (npr. Kompresor). U tom pogledu sličan je motornom ulju. Stoga, trebali biste provjeriti razinu agensa i, ako je potrebno, ponovno ga napuniti. Pravilno funkcionirajući klimatizacijski sustav godišnje gubi oko 15% agensa. Dakle, ako se ništa ne poduzme oko toga 2 do 3 uzastopne godine, mogu se razviti ozbiljne posljedice za cijeli klimatizacijski sustav. Nedovoljna količina rashladnog agensa može uzrokovati pregrijavanjem kompresora, dok nedovoljna količina maziva u sustavu može uzrokovati kvar kompresora. Klimatizacijski sustav neće ispravno raditi ako je razina rashladnog agensa nedovoljna. Neispravni klimatizacijski sustav utječe na udobnost korištenja automobila, pogotovo u ljetnim mjesecima.

Najmanje što možete učiniti je provjera razine rashladnog sredstva i rashladnog sustava. Također biste trebali slijediti druga pravila ispravnog korištenja sustava. Kako bi se osiguralo da ispravno i dugo funkcionira, trebali biste redovito mijenjati filter kabine. Filter čisti zrak od zagađivača prije nego što ga isporučuje u sustav. Ako se filter za zrak ne promijeni na vrijeme, sustav možda neće ispravno raditi i možete osjetiti neugodan miris u kabini.

S vremena na vrijeme sustav za hlađenje bi se trebao i očistiti. Kanali za zrak ispunjeni su mikroorganizmima i bakterijama koje utječu na naše zdravlje i mogu uzrokovati alergije. Stoga, trebate čistiti Vaš sustav hlađenja jednom godišnje.

Kako bi klimatizacijski sustav u Vašem automobilu funkcionirao besprijekorno za to će se pobrinuti Auto Servis Selak Čitluk koji nudi usluge servisiranja i punjenja klima, po vrlo pristupačnim cijenama!

Učinite svoju vožnju jos ugodnijom!

Auto servis Selak
Neretvanska 32, Čitluk
Kontak tel.: 036/642-267
www.selak.ba

 

Podijeli objavu