Naslovnica DRUŠTVO Policija provodi kampanju “Oružje ne štiti, oružje ubija”

Policija provodi kampanju “Oružje ne štiti, oružje ubija”

Podijeli objavu

MUP HNŽ, u suradnji s Ministarstvom prosvjete HNŽ, provodi društveno odgovornu kampanju ,,Oružje ne štiti, oružje ubija’’.

Kampanja je započeka u u srijedu 25. svibnja 2022. godine edukativnim prezentacijama koje će se održati u srednjim školama Hercegovačko-neretvanske županije.

Ovaj projekt se realizira uz potporu Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNPD BIH) i u suradnji s koordinacijskim odborom za kontrolu malog i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini (SALW KO BIH), a provode ga županijska ministarstva unutarnjih poslova.

Cilj aktivnosti je izravna komunikacija s ciljnim skupinama “Mlađi muškarci i žene”, tijekom koje bi policijski službenici i službenice specijalizirani za rad u zajednici iskoristili jedan sat s učenicima trećih i četvrtih razreda predloženih srednjih škola od strane policijskih agencija, te podigli svijest o opasnosti koje predstavlja korištenje oružja, posebno onog u nelegalnom vlasništvu.

Većina ubojstava povezanih s uporabom vatrenog oružja – 95,7%, uključivala je nezakonito vatreno oružje. Čak 53% ispitanika kaže kako bi se osjećalo manje sigurno s oružjem u domu. Oružju nije mjesto u domu!

Zakoni BiH prepoznaju amnestiju od sudskog procesuiranja svakog tko dragovoljno preda oružje u nelegalnom vlasništvu, tako da se takvo oružje može dragovoljno predati pozivom na 122 nadležnoj policijskoj agenciji u BiH.

MUP HNŽ

Podijeli objavu