Naslovnica POLITIKA Vlada HNŽ produžila Privremena rješenja za ugostiteljske objekte do 30. lipnja 2023....

Vlada HNŽ produžila Privremena rješenja za ugostiteljske objekte do 30. lipnja 2023. godine

Podijeli objavu

Vlada HNŽ danas je na prijedlog ministra Ajdine Teletovića, a na zamolbu načelnika Općine Čitluk Marina Radišića, produžila rok Privremenih rješenja o odobrenju za rad kategoriziranih ugostiteljskih objekata do 30. lipnja 2023. godine.

Naime, Općina Čitluk je u dogovoru s mjesnim zajednicama Međugorje i Bijakovići izvršila anketiranje vlasnika ugostiteljskih objekata da daju Izjave o statusu građevine, kao i o statusu rješenja za rad.  Spomenutoj anketi se odazvalo blizu 60 vlasnika ovakvih objekata. Iz ankete je vidljivo kako dosta njih ima neriješene imovinsko-pravne odnose, dok isto tako veći broj ukazuje da su im potrebna velika novčana sredstava za legalizaciju, te se pozivaju na vrlo lošu situaciju na području turizma u ovim mjestima.

Povodom toga, načelnik Radišić je zamolio resornog ministra  Teletovića, kao i Vladu HNŽ-a na čelu s predsjednikom Nevenkom Hercegom,  da rok važenja Privremenih rješenja o odobrenju za rad kategoriziranih ugostiteljskih objekata produži za još jedno dogledno vrijeme, što je Vlada danas i učinila.

Brotnjo.info

 

Podijeli objavu