Naslovnica SPORT Završeno 22. kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH – Mihaela Buntić trećeplasirana u...

Završeno 22. kadetsko i juniorsko prvenstvo BiH – Mihaela Buntić trećeplasirana u svojoj kategoriji

Podijeli objavu

22. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine odigrano je u hotelu „Zenit“ u Neumu od 12.05. do 15.05. 2022. godine.

Na prvenstvu je nastupilo 116 natjecatelja iz 35 klubova Bosne i Hercegovine. ŠK Brotnjo je predstavljalo 3 natjecatelja : Mihaela Buntić Ž12,Filip Pehar M16 i Patrik Ostojić M18.Igrao se Bergerov sustav, a tempo igre bio je 60 minuta po igraču, odnosno 2 sata za cijelu partiju.

Najuspješnijia članica ŠK Brotnjo na prvenstvu je bila Mihaela Buntić osvojivši treće mjesto u kategoriji Ž12.

Mihaela nažalost nije uspjela odbraniti naslov osvojen prošle godine u Bihaću.U Neumu je osvojila treće mjesto.Nastup je završila sa 4 pobjede i 2 poraza.

Zanimljivo je da su joj u obje izgubljene partije protivnice su u središnjici nudile remi, ali ih je Mihaela glatko odbila, te je igrajući na pobjedu, preuzela rizik koji se, nažalost, ovog puta nije isplatio.Borbenosti i znanja nije manjkalo, no nedostajalo je malo više sportske sreće koja je neophodna na ovakvim natjecanjima za bolji rezultat.

Filip Pehar se u vjerovatno najjačoj skupini na prvenstvu hrabro nosio sa puno jače rangiranim igračima od njega,te na kraju osvojio 5. mjesto sa 4,5 boda iz 9 partija.Čak tri igrača od toga jedan FM koja su završila ispred njega imaju elo rejting veći od 2000 bodova što Filipov rezultat čini još vrijednijim.

Patrik Ostojić u kategoriji M18 također je imao vrlo jaku konkurenciju.Na kraju uz veliku borbu i htjenje koju je pokazao na turniru završava nastup u dojnjem dijelu poretka.

Predsjednik ŠK Brotnjo gosp.Dragan Prskalo zahvalio se našim kadetima na osvojenim priznanjima, ljudima koji su pomogli u organiziranju odlaska u Neum ,koje prenosimo u cjelosti:

“Za još bolji rezultat smo uskraćeni društvom naše Ane Ostojić zbog eksurzije i našeg u dosadašnjem razdoblju najuspješnijeg člana Škole šaha Borne Pehara. On je zbog boljih uvjeta i još većim napretkom prešao u ŠK Mornar iz Splita.

Želim mu što bolji napredak i rezultate kojima će nas i ubuduće razveseljavati i promovirati naše Brotnjo i klub u kojem je ponikao.

Ovim putem mu zahvaljujem za sve pehare i medalje koje je zajedno sa ostalim članovima zlatne generacije (Stjepan,Ante,Ana,Mihaela,Filip,Patrik i Šimun Enzo) ispunili našu prostoriju i domove, a naša srca srećom i zadovoljstvom.

Zahvaljujem se trenerima Ivanu Grgiću i Petru Bogutu koji su postavili zdrave temelje a posebno Međunarodnom majstoru Vitomiru Arapoviću i predsjedniku ŠK Kula Ljubuški Nacionalnom instruktoru Alenu Buntiću koji su to podignuli na još veći nivo.

  • Borna Pehar – Prvak HB i Državni prvak 2019 kao i učesnik Evropskog prvenstva u Bratislavi
  • Borna Pehar i Mihaela Buntić – Prvaci HB i Džavni prvaci u svojim kategorijama,Ana Ostojić Prvak HB i viceprvakinja BiH,Šimun Enzo Buntić treće mjesto na Prvenstvu HB

Vjerujem da će svoje znanje prenositi na sadašnje i buduće naraštaje koje dolaze. Zahvalio bi se Perici Ostojiću i Mariju Šajinu na pomoći u organizaciji odlaska i dolaska naših natjecatelja na Državno prvenstvo.”

Šahovski klub Brotnjo

Podijeli objavu