Naslovnica Najave Što svako dijete treba znati prije polaska u školu

Što svako dijete treba znati prije polaska u školu

Podijeli objavu

Polazak djeteta u osnovnu školu predstavlja veliku promjenu za dijete, a polazak djeteta u školu pred roditelje postavlja i dilemu je li njihovo dijete spremno za polazak u školu. U prvom redu roditelji si postavljaju pitanje kojim vještinama i znanjima bi trebalo vladati njihovo dijete prije polaska u školu.

S tim u vezi Dječji vrtić Čitluk organizira edukativno predavanje „Što svako dijete treba znati prije polaska u školu“ na kojemu će magistrice logopedije predstaviti logopedske smjernice za poticanje i razvijanje predvještina čitanja i pisanja te predmatematičkih vještina.

Edukativno predavanje održat će se u ponedjeljak, 16. svibnja s početkom u 16 sati u Dječjem vrtiću Čitluk. O znanjima i vještinama kojima dijete treba vladati prije polaska u školu zainteresiranim roditeljima govorit će magistrice logopedije Andrea Ostojić, Ana Zovko i Andrea Zubac, koje navedeno predavanje pripremaju u suradnji s Majom Mustapić, ravnateljicom Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama.

Važno je istaknuti kako dijete vještine čitanja i pisanja uči u predškolskoj dobi, no da bi dijete moglo nesmetano učiti i usvajati određena znanja potrebno je da u predškolskoj dobi ima usvojene određene predvještine.

Predavanje na kojem će biti predstavljene smjernice za poticanje i razvijanje predvještina čitanja i pisanja te predmatematičkih vještina namijenjeno je za sve roditelje djece predškolskog uzrasta.

Citluk.ba

Podijeli objavu