Naslovnica POLJOPRIVREDA Maslinovo ulje “Luca” obitelji Dugandžić osvojilo zatnu medalju na Manifestaciji “Noćnjak 2022.”

Maslinovo ulje “Luca” obitelji Dugandžić osvojilo zatnu medalju na Manifestaciji “Noćnjak 2022.”

Podijeli objavu
Dr.sc. Karolina Brkić Bubola i Ivo Dugandžić na ovogodipšnjoj Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara Noćnjak 2022.

Na Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, Noćnjak 2022. koji se održao u Supetru na Braču zlatnu medalju za ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti „Luca“ dobio je Broćanski maslinar Ivan Ivo Dugandžić iz Čitluka.

Extra djevičansko maslinovo ulje “Luca” plod je ljubavi i rada obitelji Dugandžić. Ono je višesortno, dobiveno miješanjem vise sorti (leccino, pendolino, obilica i cortina.)

Maslinik obitelji Dugandžić se nalazi u Čitluku na 220m/nv. Miješanjem različitih sorti postiže se viša kakvoća okusa i predivan miris po sviježim maslinama.

Berba u ovom masliniku započinje početkom listopada, kad u maslini postoji optimalna količina različitih kemijskih spojeva, što je temelj vrhunskog proizvoda.

Dr. sc. Karolina Brkić Bubola, inače rođena Broćanka, svjetski priznata znanstvenica u području maslinarstva i maslinova ulja, bila je predavač na Znanstveno-stručnom skupu koji je organiziran povodom ovogodišnje Međunarodne manifestacije maslinara i uljara “Noćnjak 2022.”

Pri tome se misli i na veliku razinu polifenola koji su prirodi antioksidansi, širok spektar vitamina i minerala. Ovo ulje se koristi se za jelo kao i lijek.

Za kvalitetu ekstra djevičanskog maslinovog ulja “Luca” obitelj Dugandžić je dobila veliki broja nagrada, kako kod nas tako i u svijetu, a posljednja u nizu je ova zlatna medalja.

Brotnjo.info