Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Održana prva promocija glazbenog albuma Lucije Zovko: „Pjesme o ljubavi“

  Održana prva promocija glazbenog albuma Lucije Zovko: „Pjesme o ljubavi“

  Podijeli objavu

  Domoljubno-duhovni album „Pjesme o ljubavi“, izdan 2020. u diskografskoj kući Laudato music u Zagrebu, promoviran je u petak, 6. svibnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

  Lucija Zovko je nastupila uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar, sedmeročlanog rock-benda i tri prateća vokala, pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.

  Gost koncerta je bila klapa Bratovština, koja je s Lucijom uz zajedničku pjesmu „Pozdrav Majci“ otpjevala i dvije klapske pjesme a cappella: Loza u škripu i Omiška stina.Izvedeno je svih deset pjesama s albuma, čiji je autor Lucijin suprug Stanko. Aranžmane su za njih devet prilagodili Saša Miočić i Damir Bunoza, dok je pjesma Memento izvedena uz pratnju Josipa Vukoje na klasičnoj gitari.

  Cijelu ovu glazbenu večer je moderirala voditeljicaAna Marija Dedić, a program je obogaćen i s nekoliko djela hrvatske domoljubne poezije autora Antuna Branka Šimića, Antuna Mladena Vranješa, don Petra Vuletića Šjora i Ilije Smiljanića. Poeziju je čitao prvak drame Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Robert Pehar.

  Ugodno ispunjena posjetiteljima, svečana dvorana Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače bila je ovu večer mjesto pjesme, domoljubnog zanosa i usrdne molitve za hrvatski narod u Zemlji Hercegovoj.

  Podijeli objavu