Naslovnica DRUŠTVO Slavlje u Čavoglavama! Thompson organizirao veliku feštu za Matu Bulića

Slavlje u Čavoglavama! Thompson organizirao veliku feštu za Matu Bulića

Podijeli objavu

Na druženju u čast Mati Buliću okupili su se brojni prijatelji ne samo iz Hrvatske, odnosno Dalmacije već i njegove rodne Hercegovine. Među njima bilo je i mnogo onih ih svijeta gospodarstva, estrade, možemo reći, iz svih sfera društvenoga života.

Jučer su Čavoglave doživjele susret kakav mnogi ne pamte. Naime, u čast Mati Buliću koji je nedavno, nakon više od dvije godine i dugotrajnoga oporavka od koronavirusa, iz Njemačke prvi put došao u Hrvatsku i rodnu Hercegovinu, priređeno je veliko druženje.

O čemu je, zapravo, riječ?

Dok je Kralj dijaspore još bio u teškom zdravstvenom stanju, njegov kum Marko Perković Thompson, zajedno s ostalim Matinim prijateljima, sebi je dao obećanje: ako se Mate oporavi, prvom prigodom u njegovu čast u Čavoglavama će se – peći vol. I tako je i bilo.

Druženju je prethodila sveta misa koju je u prepunoj crkvi župe sv. Ilije predvodio fra Ivan. Posebno emotivno bilo je na kraju misnoga slavlja kada se svima obratio Thompson. Govorio je, prepun emocija, o svome kumu, njegovoj dugoj borbi za život, ali i vjeri u Boga i tisućama koje je ujedinila molitva za prijatelja i nadasve velikog čovjeka Matu Bulića.

Zahvalio je Thompson Mati Buliću i za sve što je učinio za njegove Čavoglave, a one su mu uzvratile na uistinu poseban način.

Posebni se dan nastavio druženjem uz, kako smo već kazali, pečenog vola, ali i brojne domaće specijalitete – pršut, sir, kapljicu vina… koje su pripremili mještani. Mnogi su se htjeli fotografirati s Thompsonom i Matom i tako ovaj događaj zauvijek zabilježiti kamerom. – Ovo mi je jedan od najdražih dana u životu! Ovdje sam s mojim kumom i brojnim prijateljima. Hvala vam! – kazao nam je Mate Bulić koji je u Čavoglave stigao sa suprugom Zdravkom. Na druženju u čast Mati Buliću okupili su se brojni prijatelji ne samo iz Hrvatske, odnosno Dalmacije već i njegove rodne Hercegovine. Među njima bilo je i mnogo onih ih svijeta gospodarstva, estrade, možemo reći, iz svih sfera društvenoga života.

– Nema tu puno životne filozofije! Život je takav. I ako želiš živjeti, moraš biti borac – kazao je Mate nedavno za Večernji list nakon prvog izlaska iz Njemačke i dolaska u Hrvatsku, odnosno Zagreb nakon veljače 2020. Inače, Mate će, kazao nam je, sljedećih oko pola godine živjeti na relaciji Brela – Hercegovina.

Ivana Brkić Ćubela / Večernji List

Podijeli objavu