Naslovnica POLITIKA Ministar Bevanda održao sastanak s načelnikom Radišićem i zapovjednikom Ostojićem

Ministar Bevanda održao sastanak s načelnikom Radišićem i zapovjednikom Ostojićem

Podijeli objavu

Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, danas je u sklopu redovitih aktivnosti posjetio Policijsku stanicu Čitluk, gdje je održao sastanak s Marinom Radišićem, načelnikom općine Čitluk i Željkom Ostojićem, zapovjednikom PS Čitluk.

Na redovitom radnom sastanku razgovarano je o rješavanju pitanja vezanih za prostor Policijske stanice Čitluk, postavljanju radara za kontrolu brzine prometa, mogućnostima izgradnje objekta za Policijsku ispostavu Međugorje te o brojnim aktualnostima.

U izjavi za novinare nakon održanog sastanka ministar Bevanda podsjetio je kako su prije dvije godine obnovljeni krovište i fasada PS Čitluk uz podršku Vlade Federacije i Vlade HNŽ, kao i kako je MUP vlastitim sredstvima još ranije obnovio unutrašnjost PS Čitluk.

– Nakon svih navedenih radova PS Čitluk izgleda mnogo bolje i uvjeti za rad su popravljeni, a u narednom razdoblju pokušat ćemo u ovu zgradu smjestiti i CIPS. Za nešto ovakvo bit će potrebno riješiti pitanja sa vlasnicima tri stana koji se nalaze na katu. Na ovaj način mogli bismo urede PS Čitluk smjestiti na katu, dok bi u prizemlju uredili prostor za CIPS kao što smo to već uradili u Mostaru i Jablanici, a nešto slično ove godine će biti urađeno i u Čapljini. To su moderni prostori za izdavanje osobnih dokumenata koji su potrebni svim općinama pa tako i općini Čitluk – izjavio je ministar Slađan Bevanda.

Inače, Vlada HNŽ prošle je godine donijela odluku o izdvajanju 100.000,00 KM za pomoć Općini Čitluk u svrhu kupovine jednog od stanova smještenih u zgradi PS Čitluk, a na nedavno održanoj sjednici, Općinsko vijeće Čitluk ovlastilo je načelnika Radišića za potpisivanje ugovora o kupoprodaji stana te se ministar Bevanda nada da će na sličan način biti riješeno pitanje preostala dva stana i da će nakon toga prostor PS Čitluk biti adekvatno uređen za duže predstojeće razdoblje.

– Više puta smo isticali kako ćemo prilikom iduće nabavke radara za kontrolu brzine u prometu planirati nabavku radara za općinu Čitluk. Vlada HNŽ je prije par dana donijela odluku da ćemo ići u nabavku tri radara, od kojih će jedan biti postavljen ovdje u Čitluku. Riječ je o modernim, visokosofisticiranim radarima kakve veće imamo instalirane u Mostaru, Čapljini i Konjicu. Ove godine ćemo to uraditi u Čitluku, Stocu i Jablanici i na taj način zasigurno povećati sigurnost prometa – istaknuo je ministar Bevanda.

Uz razgovore o dvije navedene teme sudionici radnog sastanka razgovarali su o mogućnosti gradnje novog objekta za potrebe Policijske ispostave Međugorje koji bi bio smješten u neposrednoj blizini lokacije koju je Općina Čitluk osigurala za gradnju zgrade ambulante i hitne službe. Također, u razgovoru ministar Bevanda, načelnik Radišić i zapovjednik PS Čitluk Ostojić osvrnuli su se na nedostatak policijskih službenika i namještenika prouzrokovan neimenovanje policijskog komesara.

Ovaj problem odražava se na rad svih policijskih stanica na području županije, no ministar Bevanda ocijenio je kako rukovodstvo PS Čitluk, policijski službenici i ostali djelatnici rade jako dobar posao i da je sigurnosno stanje na području općine Čitluk jako dobro na zadovoljstvo menadžmenta Ministarstva.

Kako bi sigurnosno stanje bilo na još višoj razini Općina Čitluk planira nabavku novih kamera koje će biti postavljene na javne površine i ustupljene na korištenje MUP-u.

Citluk.ba

Podijeli objavu