Naslovnica CRNA KRONIKA MUP HNŽ oglasio se o neredima u Mostaru

MUP HNŽ oglasio se o neredima u Mostaru

Podijeli objavu

U subotu 22.01.2022.godine u 16,25 sati PU Mostar je obaviještena da je došlo do navijačkih nereda na području Ljubuškog, te da u Mostaru na lokalitetu Balinovac kod hotela Bevanda ima veće grupa „Ultrasa“.

Odmah su na mjesto dogaaja izašli djelatnici policije i zatekli oko 70 maskiranih navijača „Ultrasa“ koji su čekali navijače FK „Sarajevo“ i koji su se oglušili na Naredbe ovlaštenih službenih osoba. U tom trenutku, naišla su tri vozila sa navijačima FK „Sarajevo“ , a koje odmah raznim predmetima napadaju „Ultrasi“ kojom prilikom je jedno od ovih vozila od zada udarilo jednog navijača „Ultrasa“ i nakon čega su se vozila dala u bijeg.

Ozlijeđena osoba je M.D.(2004) iz Mostara, a konstatirane su mu lakše tjelesne ozljede. Vozila sa navijačima FK „Sarajevo“ su se dala u bijeg, gdje patrola policije u Ul.k.P.K IV sustiže dva vozila sa oko desetak lica koji su tom prilikom oštetili službeno policijsko vozilo i nastavljaju da bježe da bi ih, na području Bijelog polja policijska patrola sustigla i zaustavila.

Tri osobe su tom prilikom lišene slobode E.T.(1987), S.T.(1983) i E.M.(1988) svi iz Sarajeva. Daljnjim operativnim radom , djelatnici policije su u Ul. Braće Fejića pronašli još jedno vozilo koje je sudjelovalo u navijačkim neredima na Balinovcu i lišili slobode osobe A.M.(1997), I.DŽ.(1993), A.Đ.(1996), F.H.(1996) i N.D.(1998) , svi iz Sarajeva.

Zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika privedeni su R.Z.(1999) i M.T.(1995) oba iz Mostara a operativnim radom i radeći na prepoznavanju osoba koje su sudjelovale u navijačkim neredima , djelatnici policije su pronašli osobe: L.B. koji je kod sebe imao teleskopsku palicu i sjekiru , zatim osobe M.A.(1993), T.N.(1999), F.I.(1997) i I.P.(1996), svi iz Mostara kojima su izdati prekršajni nalozi – priopćeno je iz MUP-a HNŽ

Podijeli objavu