Naslovnica KORONAVIRUS Hoće li ŽZH uvesti policijski sat?

Hoće li ŽZH uvesti policijski sat?

Podijeli objavu

Povećan broj zaraženih osoba ovih dana je zabilježen i u Zapadnohercegovčkoj županiji. Zbog naglog skoka zaraženih koronavirusom i prevelikog pritiska na zdravstveni sustav, u Domu zdravlja Grude su zatvorili područne ambulante obiteljske medicine, te su svi ljudski resursi koncentrirani u matičnoj ustanovi Doma zdravlja.

Zbog novonastale situacije razmatra se i uvođenje restriktivnijih mjera, a kao jedna od najizglednijih opcija spominje se i policijski sat.

Trenutno je na području ove općine aktivno oko 500 slučajeva zaraze koronavirusom. Da je situacija dosta ozbiljna potvrdili su nam u Domu zdravlja Grude.

“Omikron je stigao i sa sobom donio velik broj oboljelih i velik priliv pacijenata prema Domu zdravlja, tako da sve ono što smo radili protekle dvije godine je, neću reći palo u vodu, ali je sve ono o čemu smo pričali o mjerama koje se ne poštuju i necijepljenje dovelo do ovako velikog broja novooboljelih”, kaže Zdravka Erkapić iz grudskoga Doma zdravlja.

Resorni ministar Tomislav Pejić je optimističan.

“Za sada koliko ja imam neku informaciju od ravnatelja domova zdravlja i zavoda za javno zdravstvo naše županije još uvijek su to neki blaži simptomi i ja se nadam da će to ostati tako. Međutim tu treba staviti rezervu jer je procijpljenost u našoj županiji dosta niska”, rekao je Pejić.

Opširnije u videoprilogu:

Podijeli objavu