Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Stižu punjači koji će baterije mobitela napunit za svega nekoliko minuta

  Stižu punjači koji će baterije mobitela napunit za svega nekoliko minuta

  Podijeli objavu

  Prije svega par mjeseci smo svjedočili demonstraciji velikih brzina punjenja od brendova Infinix i Xiaomi. Infinix je pokazao svoju tehnologiju brzog punjenja od 160 W, a Xiaomi se hvalio sa svojim 200 W HyperCharge tehnologijom.

  Iako su te brzine ogromne i već su implementirane u testne primjerke, nisu bile sasvim spremne za komercijalnu upotrebu zbog brojnih sigurnosnih prepreka. Međutim, sada DigitalChatStation otkriva da bi brzina od čak 200 W uskoro mogla biti komercijalizirana – piše Bajtbox.

  Prema navedenom DCS, Xiaomi i OPPO trenutno eksperimentiraju s rješenjem za brzo punjenje od 200 W. Očekuje se da će ove tvrtke donijeti rješenje od 200 W za komercijalnu upotrebu, što znači da ćete možda vidjeti svoj sljedeći Xiaomi ili Oppo telefon u paketu s adapterom za brzo punjenje od 200 W. Ili ćete barem moći kupiti adapter od 200 W zasebno.

  Podsjetimo, Xiaomijeva demonstracija brzine punjenja od 200 W za Xiaomi Mi 11 Pro dokazala je da rješenje može napuniti cijelu bateriju telefona od 4000 mAh za manje od 8 minuta. Bilo je potrebno samo 3 minute da dođete do 50% i 44 sekunde da dođete do 10%.

  Za sada nemamo nikakvu službenu potvrdu kada bismo mogli vidjeti tehnologiju za komercijalnu upotrebu. Ali prošlo izvješće otkrilo je da bi Xiaomi mogao započeti masovnu proizvodnju rješenja za brzo punjenje od 200 W do drugog kvartala ove godine.

  Što se tiče Oppa, tvrtka je ranije započela masovnu proizvodnju 125W žičane tehnologije brzog punjenja.

  Testira tehnologiju s dvostaničnim baterijama i implementira tehnologiju pametnog punjenja uz pomoć čipova za detekciju sigurnosti baterije. Rekavši to, tvrtka bi također mogla početi masovno proizvoditi rješenje od 200 W i mogli bismo ga uskoro vidjeti – zaključuje Bajtbox.

  Podijeli objavu