Naslovnica SPORT Očevim stopama: Mladi Luka Santiago Stojić – velika nada hrvatske košarke

Očevim stopama: Mladi Luka Santiago Stojić – velika nada hrvatske košarke

Podijeli objavu

Devedesetih godina njegov otac Mario dominirao je hrvatskim košarkaškim parketima i kao kapetan mlade momčadi 2001. predvodio Hrvatsku do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu.

Uz reprezentativne uspjehe (srebro, EP 1997., bronca, 1998. SP), Marijo je izgradio sjajnu inozemnu karijeru, igrajući za talijanski Benetton i madridski Real s kojima je ponio titule državnih prvaka. Iako ga mnogi mediji svrstavaju prema mjestu rođenja u Njemačku, Marijo s ponosom ističe svoje broćanske korjene (otac Stipe je iz Dragićine, a majka Anica iz Lipna).

Njegovim košarkaškim putem krenuo je i sin Luka Santiago Stojić, koji je igrom u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za plasman u Jedinstvenu ligu pretkadeta pokazao je kako s pravom nosi epitet najvećeg talenta hrvatske košarke u mlađim uzrastima.

Posebno je dojmljiva bila finalna utakmica u kojoj Luka za Medveščak postiže nevjerojatnih 56 poena, dva manje od cijele momčadi Dubrovnika. U polufinalnom susretu Stojić je također briljirao, ubacivši 42 poena protiv Šanca i s ukupno 98 pogodaka ponio je titulu najefikasnijeg i najboljeg igrača turnira.

Istaknimo i to kako je Lukina sestra Emilie nedavno predvodila Medveščak do naslova prvakinja Hrvatske u mini odbojci ( U11) te je proglašena najboljom igračicom. Luki i Emilie želimo puno uspjeha u sportskom odrastanju i vjerujemo kako će je pred njima sjajna sportska budućnost.

Brotnjo-Sport.com

Podijeli objavu