Naslovnica Obavijesti EU4AGRI: 6 milijuna KM za poljoprivrednu proizvodnju, prijave do 31. siječnja 2022.

EU4AGRI: 6 milijuna KM za poljoprivrednu proizvodnju, prijave do 31. siječnja 2022.

Podijeli objavu

Projekt Europske unije EU4AGRI objavio je javni poziv vrijedan 6 milijuna KM za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolirane uporabe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Ovaj javni poziv je sedmi po redu objavljen kroz projekt EU4AGRI kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u razdoblju trajanja COVID-19 pandemije i oporavka od krize prouzročene istom.

Tko se može prijaviti?

Na javni poziv se mogu prijaviti fizičke osobe, obrti/poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka, proizvodnja mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krumpir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekovitog bilja, i gljiva i proizvodnja meda. Podnositelji prijave podnosi isključivo samostalno.

Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a). Za svaku investiciju podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35% od ukupnog iznosa investicije, izuzetak je sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 30%.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. siječanj 2022. godine do 17.00 sati.

Više informacija na OVOM LINKU

Brotnjo.info

Podijeli objavu