Naslovnica DRUŠTVO Prije šest godina napustio nas je Frano Primorac – Umjetnik

Prije šest godina napustio nas je Frano Primorac – Umjetnik

Podijeli objavu

Na današnji dan prije šest godina napustio nas je akademski slikar Frano Primorac – Umjetnik. Preminuo je 27. prosinca 2015. godine od posljedica srčanog udara u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Pokojni Frano je rođen 5. veljače 1959. godine u Čitluku gdje je završio osnovnu školu, a srednju školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu gdje je i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, Odsjek slikarstvo.

Izlagao je na mnogim mjestima od rodnog Čitluka preko Zagreba do Europe. Imao je više od tri stotine skupnih nastupa. Redovito je sudjelovao na likovnim kolonijama, a posljednja je bila je u listopadu 2015. godine povodom 12. Didakovih dana u Gradnićima kod Čitluka.

Općinsko vijeće Čitluk je na svečanoj sjednici 2016. godine povodom Dana općine Čitluk pokojnom Frani Primorcu – Umjetniku posthumno dodijelilo Nagradu za životno djelo za razvoj hrvatske umjetnosti, kulturnog, sportskog i humanitarnog života te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk.

Misa zadušnica biti će služena sutra, u utorak 28. prosinca, u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku s početkom u 18 sati.

Brotnjo.info

Podijeli objavu