Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Uslijed topljenja snijega očekuje se rast vododstaja rijeka, moguće poplave

Uslijed topljenja snijega očekuje se rast vododstaja rijeka, moguće poplave

Podijeli objavu

Razine većine rijeka u Bosni i Hercegovini su u porastu s tendencijom daljnjeg rasta zbog novih padalina i naglog topljenja snijega usljed visokih temperatura, javlja Anadolu Agency (AA).

Tijekom noći razina rijeke Bosne u Sarajevu (Reljevo) povećana je za 46 centimetara i sada iznosi 193 centimetra s tendencijom daljnjeg rasta. Istovremeno razina rijeke Bosne u Zenici je na  154 centimetra i veća je u odnosu na jučer za 31 centimetar.

Tijekom noći porasla je i razina rijeke Miljacke u Sarajevu (Ćumurija) i to za 22 centimetra i ima tendenciju daljnjeg rasta. Sada je na razini 122 centimetra.

Za više od 50 centimetara tijekom noći porastla je i razina rijeke Une u Martin Brodu koji je sada na razini 141 centimetar i ima tendenciju rasta, a isto je i s razinom rijeke Sane u Vrhpolju koji je trenutno na razini 148 centimetara i dalje raste.

Kako se i sljedećih dana najavljuju nove padaline posebno u dijelovima Krajine, kao i Hercegovini za očekivati je i daljnji porast vodostaja svih rijeka i njihovih pritoka.

To posebno i iz razloga što se očekuje daljnje topljenje snijega uz padaline koje se najavljuju i visoke temperature za ovaj dio godine.

 

Podijeli objavu