Naslovnica GOSPODARSTVO Za razvoj ruralnog turizma bespovratna sredstva od 50.000 do 250.000 KM

  Za razvoj ruralnog turizma bespovratna sredstva od 50.000 do 250.000 KM

  Podijeli objavu

  U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija danas je objavljen javni poziv vrijedan 3,5 milijuna KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini.

  Cilj je razvoj ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

  Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnositelj prijave i minimalno dva partnera. Podnositelj prijave može biti jedinica lokalne samouprave, poduzeće ili obrt koji se bavi pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija (NVO) i udruga s iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.

  Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 KM do 250.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekt, podnositelj prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a (tj. minimalno 15% sufinanciranje podnositelja prijave i partnera i 70% financiranje kroz mjeru podrške od strane Projekata EU4AGRI).

  Krajnji rok za podnošenje prijava je 07. ožujka 2022. godine.

  Više informacija na OVOM LINKU

  Podijeli objavu