Naslovnica POLITIKA Vlada HNŽ: 520 tisuća KM isplaćeno za kulturu i sport

Vlada HNŽ: 520 tisuća KM isplaćeno za kulturu i sport

Podijeli objavu

Danas je iz Proračuna Hercegovačko-neretvanske županije izvršena uplata cjelokupnoga iznosa redovitih godišnjih transfera za potporu kulturi i športu. Riječ je o ukupno 520.000,00 KM za izravnu potporu djelovanju i projektima kulturnih i športskih kolektiva, kao i uspješnih pojedinaca s prostora cijele Županije, i to 280.000,00 KM za šport i 240.000,00 KM za kulturu.

“To je samo jedan dio financijske potpore županijske vlade odnosno dio značajnih sredstava kojima kroz cijelu godinu pomažemo razvitak športa i kulture. Svake godine podržavamo naše kulturne institucije, udruge i društva, naše klubove, športske kolektive s prostora cijele Županije.

Svake godine, također, povećavamo iznos sredstava koja izdvajamo na ovo ime, tako smo učinili i sada. S današnjim su danom isplaćeni ukupni redoviti godišnji transferi i to je naša snažna potpora djelovanju i razvitku kulture i športa, kako kolektiva tako i uspješnih pojedinaca. K tomu, kada pogledate zastupljenost po prostorima, jasno je kako i ovim pokazujemo da smo zbilja Vlada cijele Županije, od Rame i Konjica, do Neuma i Ravnoga”, komentirao je predsjednik Vlade HNŽ-a dr. sc. Nevenko Herceg kao ovlašteni potpisnik današnjih naloga za plaćanje.

Podijeli objavu