Naslovnica CRNA KRONIKA Preminuo Mladen Naletilić Tuta

Preminuo Mladen Naletilić Tuta

Podijeli objavu

Brojni hrvatski branitelji večeras se preko društvenih mreža opraštaju od zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a generala Mladena Naletilića Tute.

Mediji su zadnjih dana stalno tražili informacije o zdravstvenom stanju Naletilića, ali iz SKB-a Mostar su priopćili kako ne mogu objaviti podatke o njegovom zdravstvenom stanju.

Mladen Naletilić Tuta (Široki Brijeg, 1. prosinca 1946.) bio je hrvatski politički emigrant, osnivač Kažnjeničke bojne, specijalne postrojbe Hrvatskog vijeća obrane., a sud u Haagu ga je osudio zbog ratnih zločina.

Doprinos Kažnjeničke bojne je bio nemjerljiv u Domovinskom ratu, o tome govori činjenica da su sudjelovali na gotovo svim bojišnicama Bosne i Hercegovine, početkom 1991. i na prostoru Republike Hrvatske. Poznati su po tome što su bili odlični borci, išli u akcije u koje nitko drugi nije imao hrabrosti ići, a znatan broj pripadnika ove postrojbe je položio živote na oltar Domovine.

Posebno važnu ulogu Kažnjenička bojna je odigrala u akciji ‘Lipanjske zore’ kada je Mostar oslobođen od agresora, a srpske postrojbe se više nikada nisu vratile na ova područja.

Datum i mjesto pokopa Mladena Naletilića Tute još nije objavljeno.

Pogled.ba

Podijeli objavu