Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Volkswagen objavio do kada će ugrađivati dizel motore

  Volkswagen objavio do kada će ugrađivati dizel motore

  Podijeli objavu

  Njemačka marka vjeruje kako dizelaši mogu biti mnogo čišći i ekološki prihvatljiviji. Kako navode u Volkswagenu, svi dizel automobili ovog brenda isporučeni od lipnja 2021. godine mogu koristiti i tzv. parafinski dizel, odnosno novu vrstu goriva sa bio komponentom.

  Iako je proizvođač iz Wolfsburga
  više puta do sada naglašavao svoju posvećenost elektrifikaciji, i ovakva goriva dio su plana Volkswagena da umanji ukupnu emisiju ugljen dioksida za 40 posto do 2030. godine.

  No, za razliku od većine konkurenata koji su javno objavili krajnji rok kada će se oprostiti od SUS vozila u Europi, Volkswagen nema takvih planova. Jedini javno iznesen cilj im je da do 2030. godine na Starom kontinentu u prodaji imaju najmanje 70 posto električnih automobila.

  Iako su dizelaši sve manje popularni u ovom dijelu svijeta, daleko od toga da su rekli posljednju riječ, bar kada je u pitanju Volkswagen.

  Uostalom, katastrofa “naftaša” krenula je od Volkswagenovog dieselgatea

  Spomenuti parafinski dizel zapravo ima daleko manju emisiju ugljen-dioksida od običnog dizela.

  On posjeduje komponentu koja dolazi iz biološkog otpada, i Volkswagenova inicijalna istraživanja ukazuju na to da bi ovo gorivo moglo imati i do 95 posto manju emisiju CO2 u usporedbi sa standardnim varijantama.

  U svjetlu takve tvrdnje može se reći kako to značilo opstanak dizelaša na tržištu. Jer bi uz tako dobre emisijske rezultate i eventualnu primjenu sustava blagog hibrida koji bi to još poboljšao (bar na papiru), mogli predstavljti “zelenu” alternativu sve prisutnijim električnim automobilima, koji su ekološki samo ukoliko je takva i električna energija koja se koristi za napajanje njihovih baterija, prenosi AutoRepublika.

  Podijeli objavu