Naslovnica SPORT Brotnjak Marko Soldo potpisao profesionalni ugovor s Dinamom

Brotnjak Marko Soldo potpisao profesionalni ugovor s Dinamom

Podijeli objavu

Mladi 18-godišnji vezni igrač, Brotnjak Marko Soldo iz Čerina, danas je u Zagrebu potpisao profesionalni ugovor s Dinamom.

Soldo nogomet je počeo igrati u NK Međugorje gdje je napravio svoje prve nogometne korake. Igračku afirmaciju doživio je nešto kasnije igrajući za NK Široki Brijeg, posebno u sezoni 2018/2019. kada je u sedam utakmica postigao devet pogodaka i upisao šest asistencija.

Nakon sjajnih izvedbi u tadašnjem klubu, Soldin talent prepoznat je od strane hrvatskog prvaka pa tako mladi vezni igrač karijeru u rujnu 2020. godine nastavlja u Dinamu

– Dinamo je klub s bogatom poviješću i klub u kojem su odrasli i svoje karijere stvarali brojni poznati i istaknuti igrači. Svjestan sam da me čeka velika konkurencija, ali nadam se da ću se uz trud, rad i zalaganje nametnuti treneru i postići velike rezultate s momčadi. Iznimno sam sretan zbog ovog trenutka – izjavio je tada prije godinu dana kao član juniorske momčadi Marko Soldo.

I tako je zaista i bilo. Mladi osamnaestogodišnjak svojim marljivim radom i zalaganjem nametnuo se treneru Jozi Bandiću i danas je jedan od glavnih igrača Dinamove juniorske ekipe.

Igra na poziciji zadnjeg veznog, a osim iznimnog talenta prepoznatljiv je po snažnim duelima, izvrsnim osjećajem za igru i kvalitetnom nastupu u završnici. Svojom igrom pridonio je tome da juniori Dinama trenutno još uvijek igraju prvenstvenu sezonu bez upisanog poraza.

Danas je Soldo u prostorijama kluba potpisao višegodišnji profesionalni ugovor s plavima te smo sigurni da ćemo u budućnosti još puno slušati o ovom mladom talentu.

GNK Dinamo

Podijeli objavu