Naslovnica POLITIKA Smjenom Doma naroda ostat ćemo bez jedinog izaslanika!

Smjenom Doma naroda ostat ćemo bez jedinog izaslanika!

Podijeli objavu

Naša stranka pozvala je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da bez odlaganja raspusti Dom naroda Parlamenta BiH kako bi se stvorili uvjeti za deblokadu tog tijela.

Komšić je rekao da se može raspustiti aktualni saziv Doma naroda, ali onda on ostaje u tzv. tehničkom mandatu…

“A ne možemo popuniti novi i bolji, što nas dovodi da smo SNSD-u i HDZ-u tek onda osigurali izgovor za blokadu, koja bi bila korištena recimo za neusvajanje proračuna i blokadu izbora”, pojasnio je, prenosi N1.

Komšić je istaknuo da ako bi ušli u taj proces novog izbora “bojim se da bi samo bio uklonjen Zlatko Miletić iz Kluba Hrvata, jer sada se ne može više osigurati njegov ponovni izbor i HDZ će imati svih 5 izaslanika, znači još gora situacija. Cijenim interesiranje Naše stranke, ali mi smo ovo što NS sada predlaže razmatrali prije više od godinu dana, i došli do zaključaka koje sam naveo”, naveo je na kraju drugi bošnjački član Predsjedništva BiH i lider DF-a.

Podsjetimo Hrvat Zlatko Miletić izabran je u Dom naroda parlamenta BiH glasovima troje izaslanika u Klubu Hrvata federalnog doma naroda izabranih glasovima bošnjačkih birača u županijske skupštine.

HMS.ba

Podijeli objavu