Naslovnica POLITIKA Milanović: ‘Europa je kršćanski kontinent’

Milanović: ‘Europa je kršćanski kontinent’

Podijeli objavu

Kontroverzni dokument, naslovljen “Jedinstvo jednakosti”, predlagao je da se u komunikaciji umjesto izraza “božićno vrijeme” koristi “blagdansko vrijeme”, a imenice poput poput “muž” i “žena” ili “otac” i “majka” zamijene s izrazima “supružnik” i “roditelj”.

Zoran Milanović kritizirao je u petak smjernice Europske komisije u kojima se od zaposlenika traži da izbjegavaju riječ “Božić”.

U izjavi novinarima na obilježavanju 60. obljetnice rada i djelovanja Poliklinike SUVAG, predsjednik RH poručio je: “Imate smjernice u Europskoj komisiji, vidjeli ste tu glupost, smjernice da se ne spominje Božić. Što da se spominje? Oktobarska revolucija? Božić je Božić, i za one koji nisu vjernici, kao ja, i za one koji jesu.”

“Europa je kulturološki kršćanski kontinent. To ne znači da nije otvorena za one koji su drugačiji, koji nisu kršćani, koji su muslimani…”

“Temelji dobrog i lošeg u Europi su kršćanski (…) od arhitekture sela do velikih gradova, i to je činjenica”, istaknuo je dalje Milanović, dodavši kako “neki birokrati” pokušavaju to promijeniti “iz političke korektnosti”.

“Zbog čega bih se ja uvrijedio? Ne idem u crkvu, ali Božić je Božić”, zaključio je predsjednik.

Bitno.net

Podijeli objavu