Naslovnica DRUŠTVO Zdravko Mamić: Hercegovački poduzetnik mi je pomogao, ne mogu to zaboraviti

Zdravko Mamić: Hercegovački poduzetnik mi je pomogao, ne mogu to zaboraviti

Podijeli objavu

Uhićeni sudac Zvonko Vekić samo je jedan od 50 sudaca koji su primili mito od Zdravka Mamić, tvrdi sam bivši čelnik Dinama.

“Ja sam jedini koji u ovoj cijeloj nevolji ima hrabrosti o tome govoriti. Naravno da ja imam još 50 sudaca kojima sam davao novac. Ne za sebe, nego za neke druge usluge, ali nisam ih htio petljati u to. Nisam ih htio miješati u to, kao što ni ovo ne bih radio da se jednostavno ovo sve ne događa”, rekao je Mamić za Dnevnik Nove TV.

Ponovno uhićenje sudaca Mamić je nazvao ”kuplerajem i blamažom“.

“Ono što ljudi ne znaju, jer ja sam, ne postotak, ja sam mikron, ne promil onog što oni rade – najveća rak rana Hrvatske su suci. Ja sam jedini koji u ovoj cijeloj nevolji ima hrabrosti o tome govoriti. Naravno da ja imam još 50 sudaca kojima sam davao novac, ne za sebe nego za neke druge usluge, ali nisam ih htio petljati u to, nisam ih htio miješat u to, kao što ni ovo ne bih radio da se jednostavno ovo sve ne događa što se događa“, naglasio je.

Žali jer protiv suca Sesse i njegovih kolega sudaca nije podnosio kaznenu prijavu, ali kaže da je mislio da to nije potrebno, s obzirom na to da je o tome javno govorio.

“Čovjek koji je duboko kompromitiran, ne samo u mom slučaju, nego u tisuće slučajeva, jer čovjek je lopov, kleptoman, sakupljač novca koji je premrežio cijelo hrvatsko pravosuđe i da sam mu ja osobno dao novac kao predsjedniku Općinskog suda u Zagrebu u njegovom uredu i pozvao sam državno odvjetništvo da sam spreman na suradnju”, kazao je za Dnevnik Nove TV.

Na pitanje što znači njegova izjava da u tišini radi na reformi pravosuđa, Zdravko Mamić je odgovorio kako će to raditi u privatnoj režiji sa svojim timom te najavio da će svaki građanin u svakom trenutku o svakom sucu te svakom državnom odvjetniku, ali i odvjetniku imati sve na dlanu. Nije siguran da će opet prozivati neke suce, jer se, kako je naglasio, opekao.

“Ovi kojima sam ja dao novac mogu mirno spavati. Nažalost, ja nemam sredstava i načina kako da provedem istragu i da ih privedem pravdi, a vidimo da oni koji bi to trebali nisu bili zainteresirani“, kazao je Mamić.

“Za njih kao da se ništa ne događa, mislim, u polunormalnoj državi sve što se desilo oko mog suđenja i sa hapšenjem ne jednog nego tri uskočka suca osječka“, kazao je.

Na pitanje je li bio problem pronaći 52 milijuna kuna koje je uplatio, Zdravko Mamić odgovorio je da je bio problem. Tvrdi kako je njegovoj supruzi taj novac posudio Renato Korać iz Čitluka, s kojim u životu nije popio kavu. Viđa ga, kako kaže, stalno na molitvama i u crkvi i to njemu i njegovoj obitelji nikad neće zaboraviti.

Podijeli objavu