Naslovnica POLITIKA Birali su ga: Rudari traže objašnjenje od Željka Komšića

Birali su ga: Rudari traže objašnjenje od Željka Komšića

Podijeli objavu

“Pozivamo predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića da objasni radnicima i građanima zašto generalni direktor Elektroprivrede BiH ne može biti smijenjen” – rekao je ovo danas za “Avaz” Sinan Husić, predsjednik Sindikata rudara, navodeći da je EPBIH odbila sporazum koji su rudari ponudili kako bi počeli s radom.

Admir Andelija, član je SDA koji je na čelo “Elektroprivrede” došao kao prijedlog Demokratske fronte. Dakle, Komšić je, ma koliko to paradoksalno zvučalo, u sklopu svojih koalicijskih dogovora sa SDA za ulazak u vlast, na poziciju koju je dobio DF, odlučio postaviti kadra SDA.

Možda u ovome leži i glavni razlog što od predsjednika DF-a i člana Predsjedništva BiH  Željka Komšića po pitanju protesta rudara i traženja prava još uvijek nismo čuli ni glasa, iako je “Elektroprivreda” pod kontrolom njegove stranke.

Naravno, kada tijekom predizborne kampanje treba skupljati glasove i predstavljati se kao čovjek iz naroda, Željko Komšić na sva usta voli isticati svoju tobožnju borbu za radnička prava i ljevičarske tradicije koje slijedi.

No, kako ta borba izgleda u praksi kada osvoji vlast, pokazuje upravo primjer kako rada njegovog direktora Andelije, tako i Komšićeve šutnje na muke rudara i katastrofalne rezultate.

Podijeli objavu