Naslovnica GOSPODARSTVO Stižu redukcije struje: Termoelektrana Tuzla obustavila rad Bloka 4

  Stižu redukcije struje: Termoelektrana Tuzla obustavila rad Bloka 4

  Podijeli objavu

  Spremište Termoelektrane u Tuzli su bez zaliha ugljeba i dalja proizvodnja električne i toplinske energije ozbiljno je ugrožena zbog aktualnih događanja u rudnicima Koncerna i upitne isporuke iz RU Kreka. Redukcije u isporuci i opskrbi kupaca su neizbježne, priopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

  “Sinoć u 22 sata obustavljen je rad Bloka 4, a u pogon je kao zamjenski kapacitet uključen Blok 3 s jednim kotlom. U pitanju su postrojenja u kojem se proizvodi toplinska energija za zagrijavanje oko 120 tisuća stanovnika Tuzle i Lukavca. Blok 3 će u sljedećem tjednu za koju je prognozirano zahlađenje, biti u pogonu sa oba kotla. Potrebne količine ugaljena za njegov rad bit će osigurne iz rudnika Banovići i Stanari”, navodi se u novom priopćenju EPBiH, prenosi Klix.ba

  Sljedećeg tjedna proizvodnja električne energije i tehnološke pare za industriju će se obavljati samo na Bloku 6 čiji rad je otežan i trenutno se zasniva na protočnom prijemu, što podrazumijeva da se sve isporučene količine ugljena odmah transportiraju u proizvodni proces, dodaje se.

  Termoelektrana Tuzla obavijestila je korisnike toplinske energije i tehnološke pare o mogućoj redukciji u opskrbi prouzročenoj obustavom isporuke ugljena iz rudnika Koncerna.

  “U Termoelektrani Kakanj su zbog otežanog rada postrojenja u Tuzli, u pogonu sva tri bloka i njihov dalji rad u punom kapacitetu upitan je sa tehnološkog i sigurnosnog aspekta”, navodi se u priopćenju Elektroprivrede BiH.

  Rudari koji su dva dana prosvjedovali ispred Vlade FBiH donijeli su jučer odluku o prekidu prosvjeda ispred zgrade Vlade FBiH iako njihovi zahtjevi nisu ispunjeni.

  Podijeli objavu