Naslovnica Najave Promocija knjige “Kad čovjek postane planina” u četvrtak u prostorijama BRUM-a

Promocija knjige “Kad čovjek postane planina” u četvrtak u prostorijama BRUM-a

Podijeli objavu

Broćanska udruga mladih Brum poziva na promociju knjige “Kad čovjek postane planina”, monografije Planinarskog saveza Herceg-Bosne, koja će se održati u etvrtak, 25.11. u 19 sati u prostorijama BRUM-a (Kraljice Mira 3a, Bijakovići).

Izlaganje će upriličiti autori knjige Željka Zlojo-Martinović i Miroslav Blaž, zatim slijedi kratki dokumentarni film, a posjetitelji će imati priliku i kupiti svoj primjerak ovog zanimljivog djela.

“Knjiga počinje dijelom o kratkoj
povijesti čovječanstva, a završava se u današnje dane prateći evolucijske iskorake.

Ideja koja se provlači kroz ovu knjigu danas dolazi do izražaja, gdje autori kroz evoluciju sublimiraju odgovore i usmjeravaju čitatelje k vrhovima, koje smo, boraveći u planinama imali prilike iskusiti.” – poručuju iz Bruma.

Autori navode da će energiju prirode koja se hodajući planinom ulijeva u čovjeka, čovjek sigurno obogaćenu vratiti natrag, kako prirodi tako i zajednici u kojoj živi, čineći svijet ljepšim, a život lakšim i smislenijim.

“Planinarstvo je pogled u nebo, potreba čovjeka da se izdigne iznad zemlje, skloni pogled sa svojih koraka i pokuša razumjeti svoju ulogu uvažavajući svemoćnu Veličinu i boreći se sa svojim nizinama, i to je pravi put u smisao postojanja.”

Svi ste pozvani, a i na ovom druženju imat ćete priliku učlaniti se u HPD Brotnjo.

Iz Bruma pozivaju da im se pridružite.

Podijeli objavu