Naslovnica DRUŠTVO Marići usvojili djevojčicu kojoj je umrla cijela obitelj

Marići usvojili djevojčicu kojoj je umrla cijela obitelj

Podijeli objavu

Poslije bratove, bakine, stričeve, majčine i očeve smrti, Jovanu Vranješ (11) djevojčicu iz Kosijerova kod Laktaša, koja je ostala sama, usvojili su Brankica i Slobodan Marić iz Bardače kod Srpca.

U njihovu kuću, ispričali su za Srpskainfo ovo dvoje plemenitih ljudi o čijem gestu se uveliko priča u čitavom kraju, Jovana je unijela svjetlost, ljubav, omogućila potpuni smisao obiteljskog života, oplemenila njihovu malu zajednicu.

Sada je svaki dan ispunjen srećom, veseljem, vikom. Svi zajedno se trude da u njihovim mislima mjesto zauzmu ljepša sadašnjost i sretnija budućnost, a da razmišljanja o bliskoj prošlosti, bar djelomično potisnu od sebe. Za Jovanu je breme nedavne prošlosti, teško, preteško.
Ne inzistirajući mnogo na tome, ona nam je rekla da su tragedije i smrt, u obitelji Vranješ u Kosijerovu, često kucale na vrata, sve dok nisu odnijele njene najmilije, i to redom, baš sve.

Prvo je u umro Jovanin trgodišnji brat, potom baka pa stric, kojeg je također mnogo voljela. Njena majka Nada umrla je 2014. u 43. godini a crni barjak zavijorio se na istoj, sirotinjskoj kući i u ožujku 2020. kada je sa ovog svijeta, u 54. godini otišao i Jovanin otac Milorad, Slobodanov prijatelj.

Poslije očeve smrti Jovana, rođena 27. kolovoza 2010. godine, podsjećaju njeni usvojitelji, kratkotrajno utočište pronašla je u Kosijerovu, u najbližem susjedstvu. Centar za socijalni rad iz Laktaša tražio je mogućnost njenog privremenog zbrinjavanja u domu za djecu bez roditelja. U tome su ih preduhitrili Marići.

Pogled.ba

Podijeli objavu