Naslovnica DRUŠTVO Brotnjaci se večeras prisjećaju vukovarskih žrtava i poginulih branitelja

Brotnjaci se večeras prisjećaju vukovarskih žrtava i poginulih branitelja

Podijeli objavu

Paljenjem svijeća i skrušenom molitvom večeras je na više mjesta u općini Čitluk odana dužna počast svim žrtvama grada Vukovara i svim hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, a uz 30. obljetnicu stradanja „Grada heroja“ obilježena je i 30. obljetnica osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Ovim povodom večeras je kod Spomen križa u Čitluku održana tradicionalna „Večer sjećanja“. Predvođeni fra Mirom Šegom, župnikom župe Krista Kralja Čitluk i fra Lukom Ćorićem, župnim kapelanom, okupljeni Brotnjaci zajedničke molitve izrekli su u spomen na sve koji su pretrpjeli strahote rata, a na poseban način za branitelje koji su žrtvovali svoje živote braneći svoja ognjišta.

Mladići iz navijačke skupine Grdani večeras su napravili bakljadu kod Zida ponosa u Čitluku. Foto: Ivana Rozić

Tradicionalnu „Večer sjećanja“ kod Spomen križa u Čitluku organizirala je Mladež HDZ BiH, no mnogi domovi, cijele ulice i ostala brojna prigodna mjesta diljem Brotnja večeras su obasjana svjetlom svijeća zapaljenih u znak sjećanja na žrtve grada Vukovara.

Jedno od takvih mjesta je i izvor „Sumor“ u Gradnićima, gdje su mjesna zajednica Gradnići i HKUD Didaka organizirali odavanje počasti. Za ovu prigodu na jarbolu kod Sumora istaknuta je zastava sa Vukovarskim vodotornjem – simbolom hrabrosti i otpora agresiji, a nedavno obnovljeni izvor vode večeras obasjava mnoštvo svijeća koje su mještani zapalili nakon što su se pomolili za sve žrtve stradale u Vukovaru i sve poginule branitelje.

Večeras je u Gradnićima na ovakav način prvi puta odana počast stradalima pred obljetnicu pada Vukovara, no organizatori su najavili kako će ovakvo okupljanje postati tradicija.

Citluk.ba

Bi

Donji Mali Ograđenik

Gradnići

Podijeli objavu