Naslovnica LOKALNO Pet mjesenih zajednica u Brotnju dobilo računalu opremu

Pet mjesenih zajednica u Brotnju dobilo računalu opremu

Podijeli objavu

Predstavnicima pet mjesnih zajednica s područja općine Čitluk koje sudjeluju u drugoj fazi projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini (BiH)“ u petak je  uručena informatička oprema.

Projekt „Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini (BiH)“ financiraju Vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Federalnim ministarstvom pravde te sa savezima općina i gradova.

Mjesne zajednice dobile su komplete informatičke opreme koji uključuju računalo sa perifernom opremom, multifunkcionalni uređaj (skener, printer, faks) i tablet.

Pored toga jedan set opreme, koji pored gore navedenog kompleta, uključuje i projektor sa platnom i nosačem, je nabavljen za potrebe opremanja budućeg društvenog centra.

Vrijednost opreme iznosi 17.200 KM.

Dodjeli navedene opreme nazočili su Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk i Slaven Markota, koordinator projekta ispred Općine Čitluk. Na svečanosti UNDP je predstavljao Kerim Žujo, terenski službenik na projektu Jačanje uloge MZ u BiH.

Predstavnici mjesnih zajednica Vionica, Čerin, Donji Hamzići, Gradnići i Krehin Gradac prilikom preuzimanja opreme uputili su zahvalu na doniranoj opremi koja će im poslužiti za ispunjavanje cilja projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini (BiH)“. Cilj navedenog projekta je unapređenje kvalitete života građana BiH kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu, dok istovremeno predstavljaju primjer rada lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i služe kao katalizator za demokratske transformacije na lokalnom nivou.

Predsjednik MZ Čerin, gospodin Gojko Zvonimir Martinac, istaknuo je kako je informatička oprema od velikog značaja za mjesnu zajednicu.

– Omogućiti će nam kvalitetniji i efikasniji rad u komunikaciji sa građanima, te samim time potaknuti građane na što veći angažman u odlučivanju – rekao je Martinac.

Predsjednik MZ Donji Hamzići, gospodin Pero Radišić je rekao da ispred mjesnih zajednica sudionica u projektu izražava zahvalnost za informatičku opremu koja će znatno pomoći pri svakodnevnom radu i aktivnostima mjesne zajednice, kako u planiranju i realizaciji samih projekata, tako i lakšoj i konkretnijoj komunikacijom sa mještanima.

Projekt se fokusira na poticanje lokalnog razvoja na čelu sa mjesnom zajednicom jer upravo mjesne zajednice imaju ključnu ulogu u posredovanju između svojih žitelja i lokalnih uprava.

Citluk.ba

Podijeli objavu