Naslovnica SPORT Hrvatska večeras protiv Malte

Hrvatska večeras protiv Malte

Podijeli objavu

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras će od 20:45 na Malti odigrati pretposljednju kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo.

Zbog ozljede Dalić ne može računati na Matea Kovačića, no dobra je vijest da se od viroze oporavlja kapetan Luka Modrić koji bi trebao startati od prve minute utakmice.

Igrači Zlatka Dalića apsolutni su favoriti u tom dvoboju. Moraju osvojiti tri boda kako bi zadržali korak u skupini za vodećom Rusijom s kojom igraju u nedjelju na Poljudu za izravan odlazak na Svjetsku smotru.

– Bit će nam potrebno strpljenje da ne gubimo glavu, to je ključ sutrašnje utakmice i onda ćemo gledati za dalje, rekao je Joško Gvardiol.

– Nama sutra isključivo trebaju ofenzivni igrači, u tom smjeru ćemo ići i tako postaviti klupu. Nema osobnog interesa, razmišljanja jesam li ja u ekipi, nebitno je, bitna su tri boda i interes hrvatske reprezentacije. Mislim da ti ne može biti potreban veći motiv od Svjetskog prvenstva, od odlaska u Katar s jedne strane, a s druge strane znaš da ako dobiješ sutra utakmicu da te čeka puni Poljud, atmosfera koju si doživio jedanput, dvaput u životu na sportskom polju. To mora biti motiv, a ne upast u zamku pritiska da mi to moramo i da se tu gubimo, rekao je Dalić dan uoči dvoboja.

HRT.hr

Podijeli objavu