Naslovnica CRNA KRONIKA Upozorenje na opasnost od neeksplodiranih ubojitih sredstava na poplavljenim područjima

Upozorenje na opasnost od neeksplodiranih ubojitih sredstava na poplavljenim područjima

Podijeli objavu

Nakon povlačenja vode s poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava koje su bujice donijele u naseljena područja.

Jučer su timovi za uklanjanje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite intervenirali u tri navrata nakon pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava koja je voda donijela u naselja, a očekuje se da će ih u narednim danima biti još.

Zbog toga iz Federalne uprave civilne zaštite FBiH upozoravaju građane da ukoliko uoče sumnjiv predmet koji bi mogao biti neeksplodirano ubojito sredstvo isti ne diraju ili pomjeraju već da ga vidljivo obilježe i obavijeste Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili nadležnu policijsku postaju putem telefona broj 122.

Nakon povlačenja vode s poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koje su bujice donijele u naseljena područja. Ova sredstva moguće je pronaći ne samo na obalama i u blizini rijeka i potoka, već i u slivnicima, šahtovima, podrumskim prostorijama poplavljenih objekata i slično.

Timovi za uklanjenje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i spremni su ukloniti opasnost koju na poplavljenim područjuma mogu predstavljati neeksplodirana ubojita sredstva.

Podijeli objavu