Naslovnica Najave “Requiem za Vukovar” 13. studenoga u Mostaru

“Requiem za Vukovar” 13. studenoga u Mostaru

Podijeli objavu

Povodom 30. obljetnice pada Grada Vukovara i 230. obljetnice smrti jednog od najvećih glazbenih genija, W.A.Mozarta, Simfonijski orkestar Mostar s gostima iz BiH i RH priređuje veliki koncert „Requiem za Vukovar“. 

Riječ je, dakako, o najpoznatijoj uglazbljenoj Misi za pokojne, Mozartovom Requiemu, kojeg će preko stotinu izvođača pod ravnanjem zagrebačkog maestra Roberta Homena izvesti pred mostarskom publikom.

Koncert će se održati 13.11.2021. u Crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru u 19.30h.

Uz Orkestar će nastupiti 30 članova zbora „Palma“, iz Bazilike Srca Isusova (Zagreb) pod ravnanjem prof. Franje Klinara, 60 članova Akademskog zbora Pro Musica (Mostar) i Zbora Glazbene škole Ivana pl. Zajca (Mostar), pod ravnanjem mo. don Dragana Filipovića, i četvero solista: sopranistica Marija Kristina Tomić (Korčula), mezzosopranistica Nikolina Zovko (Mostar), bariton Roko Radovan (Korčula) i bas Ivan Šarić (Sarajevo).

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog narodnog sabora.

Uz Grad Mostar, koncert je podržala i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

U mjesecu studenome, kad posebno obilježavamo spomen naših vjernih mrtvih, mostarski simfoničari pozivaju sve ljude dobre volje, sve ljubitelje glazbe, sav vjerni hercegovački puk da se ovim događajem združe u molitvi za pokojne, u sjećanju na stradale hrvatske vitezove i u sjećanju na sve koji su prešli u vječnost i čekaju svoj mir. Ovaj koncert je molitva za sve njih i zalog za sve nas, koji još putujemo.

 

 

Podijeli objavu