Naslovnica CRNA KRONIKA Palestincima koji su oštetili vlak kod Mostara mjesec dana pritvora

Palestincima koji su oštetili vlak kod Mostara mjesec dana pritvora

Podijeli objavu

Općinski sud u Mostaru je uvažio prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske župabije i odredio jednomjesečni pritvor Samiru Rafi (22) i Saidu Wafi (25) iz Palestine, zbog osnovane sumnje da su počinili nasilničko ponašanje s oštećenjem tuđe stvari.

Kako su naveli iz Tužiteljstva HNŽ, Samir Rafi i Said Wafi se sumnjiče da su 23. listopada 2021. godine oko devet sati, u putničkom vlaku JP „Željeznice F BiH“, koji je prometovao iz smjera Sarajeva prema Mostaru, na području Drežnice kod Mostara, nakon upozorenja na neprimjereno ponašanje od strane osoblja „Željeznice F BiH“ na njih fizički nasrnuli.

Nakon što su odstranjeni iz vlaka, Rafi i Wafi su s platoa željezničke postaje uzeli kamenje, kojima su gađali osoblje, kao i vlak, razbivši i oštetivši četiri prozorska stakla.

– Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega.

Županijsko tužiteljstvo Mostar u suradnji s PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo – naveli su iz Tužiteljstva HNŽ.

Podijeli objavu