Naslovnica GOSPODARSTVO U BiH stiže novi trgovački lanac, imat će cijene 20% niže od...

  U BiH stiže novi trgovački lanac, imat će cijene 20% niže od konkurencije

  Podijeli objavu

  Posredstvom Agencije „Express consulting”, koja se, između ostalog, bavi i dovođenjem stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu, od siječnja 2022. godine na Bosanskohercegovačkom tržištu počet će raditi ruski trgovački lanac MERE.

  U Općinskom sudu u Sarajevu već je registrirano gospodarsko društvo „Eksperttorg” d.o.o. , u okviru kojeg će poslovati trgovački lanac MERE u BiH.

  – Prva planirana trgovina treba dpočeti s radom na Ilidži, u Sarajevu. U tjeku su pripreme, prostori su već zakupljeni i trenutno se radi na renoviranju i opremanju. Nakon Sarajeva, slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini…

  Prema trenutnim planovima, MERE će u BiH imati od 50 do 80 prodavnica. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BIH – rekao je direktor agencije „Express Consulting” Kemal Muratović.

  Prema njegovim riječima, ono što u potpunosti izdvaja trgovački lanac MERE u odnosu na ostale, jeste cjenovna politika.

  – Cijene svih artikala u prodavnicama MERE bit će za čak 20 posto niže u odnosu na sve druge velike lance. To je ono što je sigurno pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u BiH – naglasio je Muratović.

  Inače, ovaj trgovački lanac jedan je od najvećih na svijetu. U europskim zemljama posluju pod brendom MERE, dok u Rusiji rade pod imenom „Svetofor”. O kakvoj kompaniji se radi govori i podatak da, na primjer, u 2020. godini imaju ostvareni promet 189 milijardi ruskih rubalja.

  Podijeli objavu