Naslovnica POLITIKA Atović i dalje konzul: Samo zamislite da je ovako nešto napisao neki...

Atović i dalje konzul: Samo zamislite da je ovako nešto napisao neki Hrvat

Podijeli objavu

Dok čekamo reakcije nadležnih Mladež Hrvatske demokratske zajednice BiH oštro osuđuje govor mržnje i retoriku sukoba na koju poziva konzul BiH u Frankfurtu, Admir Atović.

Pozivamo nadležne institucije, dva bošnjačka i srpskog člana Predsjedništva te Ministarstvo vanjskih poslova BiH, da reagiraju na zabrinjavajući događaj i javno pozivanje na sukobe i mobilizaciju „bosanaca muslimana“ na koje se aludira.

Pozivamo i policijske i pravosudne institucije BiH na sve pravne korake prema navedenoj osobi za poticanje međunacionalne mržnje, sukoba i oružanih obračuna koji su neprihvatljivi.

Jasno je kako Atović nije u službi Bosne i Hercegovine nego u službi opasne i zapaljive retorike, čijim je korištenjem istovremeno naštetio i diplomatskom ugledu naše zemlje. Bosna i Hercegovina, unatoč problemima koji postoje i traže dogovor na najvišim političkim razinama, ne treba radikalne pojedince koji će svojom retorikom zazivati destruktivnu sudbinu u BiH.

Mladež HDZ-a BiH nastavit će pozivati na reakcije i sankcije za navedeno ponašanje te informirati javnost o (ne)djelovanju nadležnih institucija.

Podijeli objavu