Naslovnica CRNA KRONIKA Uhićenja zbog namještanja prometnih nesreća

Uhićenja zbog namještanja prometnih nesreća

Podijeli objavu

Po nalogu Tužiteljstva Županije Sarajevo od jutros se odvija akcija kodnog naziva “Kontakt” a u tijeku su uhićenja na području Županije Sarajevo i Republike Srpske.

Kako su naveli iz Tužiteljstva ŽS pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo u suradnji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske od jutros provode ovu akciju.

– U tijeku je uhićenje više osoba zbog kazenog djela i to zlouporaba osiguranja, položaja, krivotvorenje isprave, prijeevara, primanje dara i drugih oblika koristi i drugo. U tijeku su i pretresi na više od 20 lokacija području ŽS i RS – naveli su iz Tužiteljstva ŽR, te dodaju:

– Osobe koje su pod istragom Tužiteljstva ŽS sumnjiče se da su se udružile u grupu koja je u proteklom razdoblju namještala prometne nesreće kako bi naplatili štetu osiguravajućim društavima pri čemu su imali pomoć od nekoliko pripadnika MUP-a ŽS.

Iz Tužiteljstvu navode kako se neki od policijskih službenika sumnjiče da su i za vrijeme trajanja posebnih istražnih radnji pored navedenog uzimali i mito za prometne prekršaje na području ŽS.

Podijeli objavu