Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Povremene oborine i hladnije: U gorju se očekuje prvi ovosezonski snijeg

Povremene oborine i hladnije: U gorju se očekuje prvi ovosezonski snijeg

Podijeli objavu

I u sljedećim danima nastavit će se promjenjivo i neobično hladno vrijeme uz povremene oborine u sjeverozapadnom i dijelu središnje Hrvatske, većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine gdje se očekuje povremena kiša.

Na Jadranu, jugu, zapadu i jugoistoku Hercegovine danas će biti više suho i stabilnp vrijeme, dok bi tijekom nedjelje pogotovo u drugom dijelu dana i navečer moglo biti kiše – stoji u objavi na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Duž Jadranske obale i u Hercegovini umjerena do jaka bura i sjeverozapadni vjetar.

Uz dotok osjetno hladnijeg zraka tijekom vikenda, ponegdje u najvišim gorskim dijelovima regije očekuju se i prve snježne oborine ove jeseni.

Temperature zraka u sljedećim danima na jugu, jugoistoku i zapadu Hercegovine i na Jadranu uglavnom od 11°C do 18°C, a noćne i jutarnje od 7°C do 12°C.

U Bosni, na sjeveru Hercegovine i kopnenoj Hrvatskoj temperature zraka uglavnom od 6°C do 13°C, a noćne i jutarnje od 4°C do 12°C.

Početak novog tjedna donosi i dalje promjenjivo vrijeme povremeno s oborinama, a oko sredine tjedna stiže novi prodor neobično hladnog zraka sa sjevera Europe uz nove oborine i novi snijeg u gorju.

Ponegdje se snježna granica može spustiti ispod 800 metara nadmorske visine.

Sve upućuje na to da će nas vrijeme sve više podsjećati na ranu zimu, nego na sredinu jeseni.

Podijeli objavu