Naslovnica CRNA KRONIKA Preminuo Gordan Jurić, nekadašnji igrač Brotnja

Preminuo Gordan Jurić, nekadašnji igrač Brotnja

Podijeli objavu

“U kratkom vremenu ponovo nas je zadesila tuga i nevjerica, vijest o smrti našeg nekadašnjeg igrača i trenera Gordana Jurića svima nama prepoznatljivog kao Ćimo.” – stoji na početku objave na stranici HNK Brotnjo.

Vrlo rano je počeo “pikati” loptu i veliki dio dana je provodio na ledinama, a posebno na školskom igralištu. Vrlo mlad kao srednjoškolac počeo je trenirati i nastupati za NK Brotnjo kao klasično desno krilo, veliki tehničar, vižljast dribler, lucidnih poteza i prepoznatljive duge kose te je umnogome podsjećao na tada poznatog George Besta engleskog napadača.

Nogomet je shvaćao samo kao igru i tako je i igrao uz dosta vica, a često i “viška” poteza što nije bilo omiljeno kod suigrača, a posebno trenera, ali svojim šarmom i šalama sve ih je brzo “razoružao” i okrenuo na pozitivnu atmosferu na terenu, a posebno u svlačionici gdje je bio dobar duh. Sve to je utjecalo da nije imao dugu igračku karijeru u Brotnju ili nekoj većoj sredini za koju je imao kapacitet, i s toga je možda u najboljim godinama prestao službeno nastupati kao aktivan nogometaš.

Ljubav prema nogometu je nastavio igrajući za dušu na asfaltu ispred škole u Čitluku u poznatim popodnevnim rekreativnim terminima i “vatrenim” utakmicama.

Svakako da treba istaknuti njegovo važno nogometno razdoblje, kao jednog od trenera mlađih uzrasnih kategorija Brotnja u omladinskom pogonu tada europskog Brotnja. Svojom građom, lakoćom kretanja i baratanja loptom uz stručnu edukaciju sa UEFA B licencom imao je što pokazati i naučiti mnoge svoje mlade nogometaše, kojima je bio omiljen i drag trener.

Hrvatski nogometni klub Brotnjo Čitluk izražava iskrenu sućut, supruzi Gordani, sinovima Tomi i Ivanu, kćeri Ivi i ostaloj rodbini i prijateljima!

Na fotografiji ispod, prvi s desna nalazi se Gordan Jurić – Ćimo u igračkim danima u dresu Brotnja!

Počivao u miru!

Podijeli objavu