Naslovnica Najave U petak prometno-preventivna akcija ‘Počela je školska godina’

U petak prometno-preventivna akcija ‘Počela je školska godina’

Podijeli objavu

Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBIH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar), sukladno Planu i programu prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organiziraju prometno-preventivnu akciju pod nazivom «Počela je školska godina».

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

Akciju „Počela je školska godina“ u osnovnim školama ove godine ćemo provoditi u specifičnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.

Akcija «Počela je školska godina» obuhvaća rad školskih patrola (reguliranje prometa na pješačkom prijelazu u blizini škole – školske patrole uz nadzor policije) samo uz suglasnost škole.

U akciji će sudjelovati učenici sedmog razreda, a u Čitluku će se provoditi u petak 17. rujna od 11:30 do 13:30 sati u Ulici Kralja Tomislava (ispred Osnovne škole fra Didaka Buntića).

Brotnjo.info

Podijeli objavu