Naslovnica ZANIMLJIVOSTI U nedjelju “Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja”

  U nedjelju “Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja”

  Podijeli objavu

  Naše Brotnjo je nadugo i naširoko poznato kao dom rodnih vinograda i pitkog vina. Tako je od pamtivijeka. U novije pak vrijeme tradicionalno vinogradarstvo i vinarstvo doživljavaju novu mladost i zamah, posebno kroz razvoj mahom obiteljskih vinarija i podruma koji se natječu u kvaliteti i izvrsnosti svojih proizvoda.

  Tako Vinarija Čitluk, kao prethodnica i vodeća snaga, sa svojim svjetski poznatim kamenim vinogradima, ima sve više takmaca ali i partnera u ovoj plemenitoj djelatnosti.

  Originalni projekt “Vinska cesta Hercegovine” dodatno povezuje hercegovačke vinarije te ih spaja u poseban doživljaj harmonične ugode osjetilima kako tijela tako i duše.

  Ideja otkrivanja i upoznavanja spomenute vinske ceste na biciklu i kroz biciklizam, koji ne samo kao prijevozno sredstvo nego i omiljeni vid rekreacije postaju sve popularniji u ovim krajevima, postoji izvjesno vrijeme a ove godine se realizira u svojoj punini.

  Naime, sljedeće nedjelje, 19. rujna 2021. godine, s početkom u 12 sati, na platou vinarije Čitluk, starta prva biciklijada radnog naziva “Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja”.

  Cesta nas vodi do ovogodišnjih vinarija i podruma domaćina, planiranim slijedom: Vinarija Ostojić – Potpolje, Hercegovina Produkt – Međugorje, AG Vasilj- Međugorje, Vinarija Rubis – Vionica i Podrumi Andrija – Paoča. Također, na ruti su planirani posjeti dvama pitoresknim etno selima Herceg i Vasilj, obvezan posjet crkvi svetog Jakova u Međugorju te naposljetku na ovim prostorima najstarijem vinskom podrumu u Gradnićima. Sve završava na terasi i platou hotela “Brotnjo” gdje je predviđena zakuska uz prigodan program.

  Ukupna dužina biciklističke rute je cca 30 km te vremenskim okvirom 5-6 sati (uz pauze i okrjepu). Uz patronat organizacijskog odbora cjelokupne manifestacije DBG Brotnjo 2021, stručno vodstvo članova našeg kluba te domaćinstvo nabrojanih vinarija i podruma pružit ćemo svim sudionicima nezaboravan doživljaj prirode, kulture i tradicije kojom se Brotnjo diči i ponosi!

  Prijave za ovu prvu godinu nisu potrebne, svi dobronamjerni koji posjeduju MTB bicikl su pozvani i dobrodošli! Veselimo se Vašem dolasku, obećavamo širokogrudno gostoprimstvo i iskustvo za pamćenje! Po pedali! Živjeli! – poručuju organizatori iz Biciklističkog kluba Brotnjo.

  Podijeli objavu