Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Susreti za Rudija: U sjećanje na heroja Rudolfa Perešina

  Susreti za Rudija: U sjećanje na heroja Rudolfa Perešina

  Podijeli objavu

  U znak sjećanja na junaka Domovinskog rata, pilota Rudolfa Perešina koji je poginuo u akciji “Bljesak” – u Gornjoj Stubici 24. put održavaju se “Susreti za Rudija”. Organiziran je bogat letački program, a “Susreti” su otvoreni u spomen-parku koji nosi Perešinovo ime.

  Brojna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće kod njegova spomenika i prisjetila se junaštva legendarnog pilota. Posebno bijega iz tadašnje JNA u listopadu 1991.ve kada je MIG-om sletio u Klagenfurt i poručio: “Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na Hrvate”.

  – Meni bi bilo dovoljno da se samo spomene, da se tu položi jedan cvijet, zapali svijeća i meni je to dovoljno jer znamo da smo ga se sjetili. Sve ovo preko je nešto što znači da hrvatski narod misli da ih je zadužio i to je ono čime mu vraćaju. I to je ono što ja kažem, to je ljubav, rekla je Ljerka Perešin, udovica Rudolfa Perešina.

  – On je učinio nezamisliv podvig. Preletjevši s MIG-om u Austriju pokazao je tadašnjim provodiocima velikosrpske politike da neće uspjeti slomiti volju, vjeru i duh hrvatskog naroda, istaknuo je Damir Krstičević, izaslanik predsjednika Vlade.

  HRT.hr

  Podijeli objavu