Naslovnica ZANIMLJIVOSTI AUDIO Klapa Concordia iz Međugorja snimila pjesmu pod imenom “Međugorskoj Kraljici”

  AUDIO Klapa Concordia iz Međugorja snimila pjesmu pod imenom “Međugorskoj Kraljici”

  Podijeli objavu

  Ujedinjene međugorske snage; muška klapa “Concordia” iz Međugorja, koju vodi prof. Monija Jarak Mikulić uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote, snimila je svoju prvu pjesmu pod imenom „ Međugorskoj Kraljici “ .

  Pjesma će se naći na zajedničkom nosaču zvuka koji izdaje Informativni centar „Mir Međugorje“ povodom četrdesete obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju.

  Prvijenac klape Concordia „Međugorskoj Kraljici“ potpisuju dva imenjaka, etablirana glazbenika i glazbena autora; Autor teksta i glazbe je Jozo-Jokan Turudić.

  Aranžman potpisuje Josip-Joco Vukoja. Pjesma je snimljena u tonskom studiju “IC -Mir Međugorje“ u Međugorju.

  Poslušajte pjesmu “Međugorskoj Kraljici”

  Klapa Concordia je nastala u Međugorju rujna mjeseca 2016. godine na inicijativu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Klapa njeguje duhovnu glazbu, tradicionalne klapske pjesme, a i obrade pjesama popularne hrvatske glazbe. Široj publici Klapa Concordia postaje poznatija 2019 godine svojim uspješnim prvim nastupom u Omišu na Festivalu dalmatinskih klapa.

  Predvođeni sve ove godine sa voditeljicom prof. Monijom Jarak Mikulić i uz jaku duhovnu i svekoliku drugu potporu njihovog podupiratelja fra Marinka Šakote, klapa bilježi zapažene nastupe na: Dvadeset i sedmoj obljetnici 4. Gardijske brigade u Splitu, te na koncertu u čast fra Didaka Buntića 2018 u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

  Ostvarili su zavidne rezultate u natjecanju Dalmata 2020.godine u Zagrebu.
  1.nagrada : ZLATNA PLAKETA kategorije A1 tradicijsko pjevanje.
  2. nagrada: ZLATNA PLAKETA kategorija C , mješoviti program.
  3. nagrada: Nagrada u izvedbi tradicijskog pjevanja ” U DUHU TRADICIJE”

  Nastup u HRT-ovoj emisiji Mostovi kulture u sklopu serijala “LIJEPOM NAŠOM” u Ljubuškom.

  Klapa Concordia tijekom cijele godine angažirana je na pjevanju sv.misa. Redovito od svog osnivanja sudjeluju na božićnim, uskršnjim i korizmenim koncertima. Ljubitelji klapske glazbe prepoznali su njihov rad, te ih često angažiraju na raznim promocijama i kao posebne goste na svadbenim svečanostima. Naravno redovito sudjeluju i na svim klapskim okupljanjima.

  Unatoč teškoj protekloj godini, zbog epidemioloških ograničenja i nemogućnosti održavnja redovnih glazbenih proba, klapa Concordia pronalazila je metode i tehničke mogućnosti da nastavi sa radom. Osim što su snimili svoj prvijenac pjesmu imena „Međugorskoj Kraljici“, uspjeli su ponovno osigurati sudjelovanje na ovogodišnjem prestižnom „55.FDK Omiš 2021“.

  Članovi klape su:
  Prvi tenor; Andrej Sivrić, drugi tenori; Josip Odak i Josip Kvesić, baritoni; Mario Berišić i Ilija Penava, basovi; Tomislav Pehar, Domagoj Sušac i Sebastijan Berišić. Umjetnička voditeljica klape, prof. Monija Jarak Mikulić.

  Pjesma, “Međugorskoj Kraljici“ je vrlo melodična i lako pamtljiva. Pjesma je pisana na slavu Duha Svetog, na zahvalu Gospi i zahvalu Njenom sinu Isusu Kristu, što je poslao svoju majku među svoj vjernički katolički puk. Za svih ovih 40 godina u vremenu milosti, uistinu se puno toga dobrog dogodilo. Kako sam tekst u jednom dijelu pjesme kaže: „Desetljećim u tom kraju, već Blažena Djeva bdije, napaja se Duhom Svetim, i tko nikad prije nije“.

  Klapa Concordia se ovim putem zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj njihov prvjenac ugleda svjetlost dana.

  Dominik-Petar Turudić

  Podijeli objavu