Naslovnica POLJOPRIVREDA Preuzmite i čitajte: Iz tiska izašao novi broj “Pčele”

Preuzmite i čitajte: Iz tiska izašao novi broj “Pčele”

Podijeli objavu

Neka prošla vremena su se spominjala i mjerila razdobljima koja smo označavali kao „prije onog rata“ ili „poslije onog rata“, a u skoroj ćemo budućnosti izgleda govoriti kako se nešto dogodilo „prije korone“ ili „poslije korone“, ili čak i preciznije – „poslije prvog vala korone“ – piše u uvodniku novog broja „Pčele“ njezin glavni urednik Dobro Zovko.

Da smo opterećeni ovim pojmom i svim njegovim pojavnim oblicima i da je COVID-19 zahvatio čitav svijet i sva društvena i statusna područja, naravno i pčelarstvo, najbolji su dokaz novi odnosi među ljudima, ali i nove mjere opreza za očuvanje zdravlja, zatim nova cjepiva, nove preventive i slično.

Na kraju uvijek ipak dođemo do pčela, točnije do njihovih proizvoda: meda, propolisa, matične mliječi, peluda i pčelinjeg otrova. Tako se potvrđuje stara teza kako je veza između pčela i čovjeka, odnosno čovjekova zdravlja neraskidiva i vječna. Ako bismo se malo našalili, mogli bismo prethodnom dodati i konstataciju kako je „neraskidiva i vječna“ i veza (skoro, rekli bi pesimisti), našeg časopisa i vas, njegovih vjernih i odanih čitatelja.

Neke od tema novog 11. broja “Pčele” su: Bagrem – ljekovit, medonosan, ali i otrovan; Majčina dušica i pčele; Izlazak pčelinjih zajednica iz zimovanja; Otvaranje paviljona “Medena priča”; Od “medenih upitnika” do izvoza meda…

PDF izdanje možete PREUZETI OVDJE.

Brotnjo.info

Podijeli objavu