Naslovnica GOSPODARSTVO Priopćenje povodom osnivačke skupštine Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje

Podijeli objavu

Jučer, 06. travnja 2021. godine, u prostorijama hotela Leone u Međugorju, održana je osnivačka skupština Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje.

Cilj Udruge je, između ostalog, zajednički nastup prema tijelima uprave, od općinskih do državnih, zajednički nastup na sajmovima, te donošenje prijedloga za bolje poslovanje u vremenu koje dolazi.

Osnivačkoj je skupštini pristupilo 13 osnivača, a za predsjednika Udruge je izabran Davor Ljubić.

Predsjednik Upravnog odbora je Mario Vasilj, a članovi su Zoran Jerković i Marinko Ostojić Sušac. Za tajnika Udruge je izabran Ante Kozina.

Udruga je dobrovoljna i mogu joj pristupiti svi koji su zainteresirani za dobrobit hodočasničkog turizma i hotelijerstva u Međugorje.

U raspravi su se dotakle neke osjetljive tema za doba pandemije koronavirusa.

Između ostalog, Udruga će zatražiti od nadležnih tijela da se što prije donese propis za ulazak stranaca u BiH, a predlažu da uvjet za ulazak bude:

• Negativan antigenski test ili
    • Potvrda o cijepljenju ili
    • Potvrda o preboljenom COVID 19.

Također, predloženo je da se uputi zahtjev za otvaranje mobilnog punkta za testiranje hodočasnika u Međugorju, te da se u skladu sa mogućnostima, subvencionira samo testiranje. Način subvencioniranja bi se trebao žurno dogovoriti, kako bi mogli dostaviti informaciju zainteresiranim hodočasnicima i turistima.

Istaknut je veliki interes hodočasničkih skupina za dolazak u Međugorje tijekom ove godine, ali zbog trenutnih mjera koje su na snazi širom Europe, veliki broj dolazaka je upitan.

Također, istaknut je i sigurnosni aspekt i pridržavanje epidemioloških mjera u hotelima (sredstva za dezinfekciju, osiguranje kapaciteta za eventualne pozitivne goste i sl.).

Stoga se iz Udruge nadaju da će zajedničkim radom, lakše pronaći rješenje i izlaz iz teške situacije u kojoj su se našli turizam, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i promet – priopćeno je.

Brotnjo.info

Podijeli objavu