Naslovnica POLITIKA Što naša nesposobna država čeka: Zašto antigenski testovi nisu dovoljni za prelazak...

Što naša nesposobna država čeka: Zašto antigenski testovi nisu dovoljni za prelazak granice?

Podijeli objavu

Dok druge zemlje čine sve kako bi se otvorile i zaradile novce od turizma, poput Hrvatske koja od danas dopušta ulazak osobama koje su preboljele koronavirus (do 6 mjeseci), potom cijepljenim bilo kojim cjepivom, s negativnim PRC i negativnim antigenskim testovima, za to vrijeme Bosna i Hercegovina nema ni ideju ni strategiju.

Prošlogodišnje neopravdano zatvaranje granica u sred ljeta dovelo je do toga da je turizam propao.

Antigenski testovi koštaju oko 20€ i velika je vjerojatnost da bi se turisti iz Europske unije odlučili posjetiti BiH, ponajprije hodočasnici u Međugorje, a samim tim došli bi i do Mostara i do Sarajeva.

Ukoliko se država pribojava nekog “crnog scenarija” vrlo lako mogu donijeti odluku da turist na području BiH može boraviti najviše 5 dana, tako da se ne moraju opterećivati mišlju da će im inozemni gosti biti na teret u slučaju da im bude potrebno liječenje zbog koronavirusa.

Inače, ako je ovome Sadaka Landu cilj upropastiti sve i živjeti od humanitarne pomoći u vidu datulja, onda neka granice zatvore u potpunosti. Datulje su u Saudijskoj Arabiji rodile kao nikad, ako ništa imati ćemo što umakati u vodu.

Brotnjo.info

Podijeli objavu