Naslovnica CRNA KRONIKA HNŽ: Prijavio da su ga presreli te da su mu oteli automobil...

HNŽ: Prijavio da su ga presreli te da su mu oteli automobil i 25.000 KM

Podijeli objavu
Foto: Avaz.ba

Kako je za Avaz.ba neslužbeno potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije , Sarajlija koji je policiji u Konjicu prijavio da su ga u ponedjeljak u Podorašcu presrele dvije osobe i otele mu Golf 7 i veću količinu novca, je A.G. koji je prije nekoliko godina osuđen za lažno predstavljanje.

A.G je policiji prijavio da su mu nepoznati razbojnici ukrali, čak, 25.000 KM, te da su se u Golfu zlatne boje i Golfu koji su njemu oteli, pobjegli u pravcu Sarajeva.

Iz policije nisu željeli iznositi detalje dok ne okončaju istragu.

Kako doznaje Avaz.ba, na osnovu dosadašnjih radnji koje su poduzete te iskaza određenih osoba, sve upućuje na to da se radi o lažnom prijavljivanju.

A.G. je u Sarajevu poznat po lažnom predstavljanju, zbog čega je u veljači 2006. godine na Općinskom sudu u Sarajevu osuđen na deset mjeseci zatvora.

On se, naime, u svibnju 2002. godine vlasniku jedne sarajevske galerije lažno predstavio kao predstavnik firme „Motokomerc“ iz Banje Luke te ponudio da mu nabavi automobil Fiat Stilo s popustom od 10 posto, zatraživši da mu odmah isplati 12.000 KM u gotovini.

Vlasnik galerije mu je povjerovao i dao novac, nakon čega ga je A.G. nazvao rekavši da će prolongirati datum isporuke. Za desetak dana mu je zatražio dodatnih 5.000 KM te ponudio drugo vozilo, potom 3.000 KM, a u konačnici vlasnika galerije je oštetio za 25.000 KM.

Podijeli objavu