Naslovnica POLITIKA Ministarstvo vanjskih poslova RH: Ohrabreni smo uspjehom u Mostaru, sad slijedi reforma...

Ministarstvo vanjskih poslova RH: Ohrabreni smo uspjehom u Mostaru, sad slijedi reforma izbornog zakona

Podijeli objavu

Pozdravljamo uspješno okončanje izbora i konstituiranje institucija u Mostaru koje je dovršeno izborom za gradonačelnika Mostara i prethodno uspostavom gradskog Vijeća.

Također pozdravljamo i činjenicu da je proces okončan u demokratskom ozračju i sukladno sadržaju Statuta Grada Mostara.

Građani Mostara nakon 12 godina imali su priliku birati svoje predstavnike u gradskoj vlasti. Uz građane Mostara i međunarodna zajednica je dugo očekivala taj trenutak i pridavala mu iznimnu važnost. Čestitamo novom gradonačelniku dr. Mariju Kordiću – Mostar je grad od izuzetnog značaja te vjerujemo kako će još snažnije krenuti putem željenog prosperiteta.

Također, pozdravljamo i činjenicu kako se uspješnom provedbom ovih lokalnih izbora ispunjava dio postignutog političkog Sporazuma predsjednika HNS-a Dragana Čovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, dogovorenog pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice 17. lipnja 2020. u Mostaru.

Ohrabreni ovim uspjehom nadamo se, i podupiremo, provedbu i drugog dijela tog sporazuma, onog o reformi krovnog izbornog zakona, a koji je dogovoren i potpisan istog dana u Mostaru, također u nazočnosti predstavnika međunarodne zajednice.

Nema sumnje kako bi provedba i tog sporazuma dovela do stabilizacije političkih i društvenih odnosa u BiH, pospješila njezinu funkcionalnost te ubrzala njezin put prema Europskoj uniji i NATO-u.

MVEP

Podijeli objavu