Naslovnica ZANIMLJIVOSTI FOTO | Spaljivanjem Marka Krnjevala završeni Pokladni dani Trebižat – Čapljina 2021.

  FOTO | Spaljivanjem Marka Krnjevala završeni Pokladni dani Trebižat – Čapljina 2021.

  Podijeli objavu

  Suđenjem i spaljivanjem Marka Krnjevala koji je uvijek kriv za sve i besplatnim cijepljenjem na Domu kulture u Trebižatu završeni su Pokladni dani Trebižat – Čapljina 2021.

  Tradiciju maškaranja nije uspjela prekinuti pandemija korona virusa, a organizator, HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat, ističe kako su pronašli cjepivo i da su upravo zbog toga organizirali ovogodišnje Pokladne dane te upriličili cijepljenje za sve prisutne – piše Čapljinski portal.

  Kao i dosadašnjih godina, Pokladni dani započeli su Malim maškarama, no ovaj put nije bilo okupljanja već su organizatori osigurali maskote i sve potrebno kako bi se u školama i vrtićima obilježile Male maškare i organizirale radionice.

  Neke od optužnica za Marka Krnjevala između ostalog bile su:
  – Marko je kriv što je glavni influenser u Čapljini fra Bože
  – Marko je kriv što su asfaltirane samo ulice onim podobnim u selu, samo članovima HDZ-a
  – Marko je kriv što suza vrijeme lockdown-a radili lokali u Švedskoj, i u Pripe
  – Marko je kriv što se nitko iz Trebižata nije prijavio za cijepljenje protiv korone, ne zato što ih je strah cjepiva nego zato što se nakon cijepljenja ne smije konzumirat alkohol barem 40 dana
  – Marko je kriv što smo ove godine uštedjeli 5.000 eura na domijencima zbog nedolaska ekipe iz dijaspore
  – Marko je kriv što je svako veće selo u općini Čapljina dalo po dva kandidata na listi za Gradsko vijeće ispred HDZ-a, a samo je naše selo dalo jednog Mikija koji se pika za dvojicu

  Zornicom i preuzimanjem ključeva grada u nedjelju, 14. veljače, upriličene su Velike maškare.

  Maškarski sud je prvo pročitao optužnicu, kroz koju je Marka osudio za sve nedaće na području naše općine koje su se dogodile u protekloj godini, nakon čega je osuđen na smrt paljenjem.

  I tako je i okončao – izgorio je na mjesnom igralištu u Trebižatu i na taj način su okončani ovogodišnji Pokladni dani – piše Čapljinski portal.

  Podijeli objavu